St. Q-Golf Jeugdtrainingen

St Q-Golf logo

Golf voor jong en oud

 

Om mee te beginnen een citaat van NVG-directeur Lodewijk Klootwijk: “We hadden genoeg jonge spelers op de baan, maar ze lopen weg. De golfsport vergrijst, de deelname van de groep boven 60 jaar groeit sterk, terwijl het aantal jonge spelers snel krimpt.“

 

Onze stichting Q-Golf wil graag helpen om kinderen aan het golfen te krijgen. Immers, sport is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. En waarom zouden ze kiezen voor voetbal, als ze ook zouden kunnen golfen? Om dit te bewerkstelligen hebben wij Stichting Q-Golf Jeugdtrainingen opgezet waarin wij starten met golflessen voor kinderen van 7 t/m 15 jaar.

Golf is een leuke en fascinerende sport. Voor ouderen, maar zeker ook voor kinderen. Golf vraagt om een goed balgevoel, om concentratievermogen en een goede conditie. Op jonge leeftijd beginnen met golf heeft als groot voordeel, dat je het spel makkelijker leert en leert beheersen dan wanneer je op oudere leeftijd begint. Dat maakt het ook meteen een stuk leuker.

Kinderen die lid worden van Stichting Q-golf Jeugd krijgen begeleiding op een aantal aandachtsgebieden. Ze leren alle facetten van de golfsport kennen en worden ook klaargestoomd om hun registratie te behalen. Daarbij leren ze hun persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen.

Sponsoring
Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn wij op zoek naar sponsoren die een groep van 6 kinderen willen ‘adopteren’. Natuurlijk is het ook mogelijk om een individueel kind te sponsoren. Ook andere vormen van sponsoring zijn mogelijk. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld kleding, oefenmateriaal, greenfees etcetera.

Door uw bijdrage aan dit goede doel is Stichting Q-golf in staat om een groepje kinderen twintig keer anderhalf uur les te geven. De lessen worden gegeven op de sportvelden in Sportpark Orderbos Apeldoorn. Tevens worden de kinderen lid van een Golfclub bij hen in de buurt.

Sponsoruitingen
In ruil voor uw sponsoring wordt (desgewenst) uw logo op onze website, kleding en promotieflyers gepubliceerd. Voor overige sponsoruitingen kunt u ons natuurlijk altijd raadplegen. St. Q-Golf zal u dan een passende offerte aanbieden. De bedrukking/reclame-uiting zal in onderling overleg tussen u en Stichting Q-Golf plaatsvinden. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan vlaggen op het terrein of borden op de sportvelden.

Met mijn jarenlange ervaring als playground-coördinator van de Richard Krajicek foundation, die op dezelfde wijze kinderen tennislessen aanbiedt, denk ik dat we een mooie slag kunnen maken voor de toekomst. Een toekomst waarin meer kinderen de kans krijgen met de golfsport kennis te maken en gaan golfen, waardoor we er met elkaar voor zorgen dat onze mooie sport wordt behouden.

Met vriendelijke groeten,

David Foster


free hit counter

Mogelijk gemaakt door KEY Webdesign